Praktijkexamen

Als je zo snel mogelijk een praktijkexamen wilt afleggen, is het aan te raden om 2 uur achter elkaar, 2 keer per week rijlessen te nemen. Door deze methode toe te passen, zul jij wat je hebt geleerd beter onthouden en kun je sneller het praktijkexamen gaan afleggen. Dit scheelt een hoop tijd en geld.

Voordat je een praktijkexamen gaat afleggen, dien je eerst een tussentijdse toets af te leggen. Een tussentijdse toets is een proefexamen. Het programma van een tussentijdse toets is ongeveer hetzelfde als van een praktijkexamen. Een tussentijdse toets heeft 2 voordelen. Namelijk: Je kunt een vrijstelling krijgen voor een bijzondere verrichting en je zult door de tussentijdse toets weten hoe het praktijkexamen er ongeveer uit zal zien. Dit heeft als resultaat dat je minder gestrest zult zijn tijdens het praktijkexamen. Als je een vrijstelling hebt gekregen voor een bijzonder verrichting, dan hoef je geen bijzondere verrichting uit te voeren tijdens het praktijkexamen. Dus genoeg redenen om te kiezen voor een tussentijdse toets! De prijs voor een tussentijdse toets staat bij de tarieven

Voordat je een praktijkexamen mag afleggen, dien je een Eigen Verklaring aan te vragen. Dit is een verklaring die vaststelt of je lichamelijke of geestelijke problemen hebt, die van invloed kunnen zijn op jouw rijgedrag. 

Niet vergeten om mee te nemen naar het praktijkexamen:

  • De oproepkaart
  • Geldig theoriecertificaat
  • Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs
  • Eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets