Praktijkexamen

Om vlot vooruitgang te boeken en snel richting het praktijkexamen te gaan, is het raadzaam om 2 keer per week rijlessen in te plannen van 2 of 1,5 uur. Door deze methode toe te passen, zul jij wat je hebt geleerd beter onthouden en kun je vlotter de onderdelen onder de knie krijgen om uiteindelijk veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen om op examen te gaan. 

Voor sommige leerlingen is het handig om een tussentijdse toets af te leggen alvorens zij een praktijkexamen afleggen. Een tussentijdse toets is eigenlijk een proefexamen. Het programma van een tussentijdse toets is hetzelfde als van een praktijkexamen, alleen kun je niet slagen of zakken voor de toets. De voordelen van een tussentijdse toets zijn dat een examinator van het CBR de tussentijdse toets zal afnemen, hierdoor zul je erachter komen hoe je zult presteren op het moment dat iemand anders naast je zal zitten, denk aan zenuwen en angst. Daarnaast zul je kennis maken met het programma van een praktijkexamen. Als alles goed gaat tijdens de tussentijdse toets, zul je vrijstellingen krijgen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat je geen bijzondere verrichtingen meer hoeft te doen tijdens het praktijkexamen! Of een tussentijdse toets iets voor jou is, zal de rij-instructeur gedurende de rij-opleiding bepalen. Al met al genoeg voordelen om te kiezen voor een tussentijdse toets! De prijs voor een tussentijdse toets is te vinden onder tarieven

Voordat je een praktijkexamen mag afleggen, dien je een gezondheidsverklaring aan te vragen. Dit is een verklaring wat vaststelt of je wel gezond genoeg bent om een praktijkexamen af te leggen. Voordat wij een praktijkexamen kunnen reserveren, dien je de rijschool te machtigen. Hiermee geef je ons toestemming om het examen voor je te reserveren. De link naar de website van het CBR om de gezondheidsverklaring en de machtiging in te dienen is te vinden onder de kop handige links. 

Hieronder een overzicht van wat je moet meenemen naar het praktijkexamen/toets:

  • De uitnodiging voor je praktijkexamen/toets
  • Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs
  • Zelfreflectie formulier